Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.
Radiossa
11. helmikuuta 2021
Muutoksissa navigoidaan nyt kolmen P:n taktiikalla.
Vuoden alussa toimitusjohtajilta odotetaan viestiä, jossa kerrotaan valoisista tulevaisuuden näkymistä ja toimialan sekä yrityksen hienoista mahdollisuuksista.
Mä ajattelin kirjoittaa pääosin P:stä.
Me olemme Bauer Mediassa nimittäin viimeisten kuukausien myötä jäsennelleet maailmaamme aika paljolti P-kirjaimien kautta. Toki kaikki olemme olleet samaa mieltä siitä, että Pandemia on P:stä, mutta puheissa on ollut myös muita P-sanoja
Avaan muutamalla rivillä vähän, mistä oikein on kysymys.
Sisäisesti kehitämme yhdessä työntekijöidemme kanssa Purposea eli merkityksellisyyttä kolmen P:n kautta:
Tämän taustalla on jo kohta 30 vuotta vanha ajatus siitä, että työyhteisönä, yrityksenä ja yksittäisinä työntekijöinä haluamme toimia vastuullisesti suhteessa muihin ihmisiin (People), suhteessa ympäristöömme (Planet) ja suhteessa yrityksemme taloudelliseen toimintakykyyn (Profit).
Toinen kolmen P:n jaottelu on merkittävästi tuoreempi. Ajatus on rakentunut toimistollamme viimeisten kuukausien aikana, kun olemme pyrkineet analysoimaan sitä kehitystä ja muutosta, joka mediamarkkinassa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Tässä jaottelussa nämä kolme P-kirjainta ovat:
Printin merkityksellisyys ja osuus mediamarkkinassa oli vähentynyt jo pitkään ennen koronapandemiaa. Lukijamäärien ja levikkien lasku on saanut monet perinteiset printtimainostajat siirtämään panostuksiaan muualle. Koronavuosi ei merkityksellisesti jyrkentänyt printin laskukäyrää, mutta ei toisaalta esittänyt mitään merkkejä sen osalta, etteikö laskun voisi olettaa jatkuvan.
Koronavuosi kuritti erityisen paljon Public-segmentin toimijoita.
Jos ulkomainonnasta ei käytettäisi jo englanninkielessä termiä ”out of home” -mainonta, voisi Public olla nimeltään out of home. Tässä jaottelussa kyse on nimenomaan siitä mainonnasta, jonka tavoitettavissa kuluttaja on vasta kun on poistunut kotoaan ja mainonnasta, jota kuluttaja ei koskaan kohtaa yksin. Koronavuosi kuritti erityisen paljon tämän segmentin toimijoita. Ulkomainonta, elokuvamainonta, messut ja mainonta erilaisissa tapahtumissa menettivät merkittävästi sekä osuuksia että euroja. Edelleen elämme epävarmuudessa. Miten pandemiatilanne kehittyy? Miten pitkään elämämme on rajoitettua? Palautuuko esimerkiksi messujen tai elokuvissa käymisen suosio koskaan sille tasolle, jolla ne olivat ennen pandemiaa? Me kaikki toivomme pääsevämme kesällä festareille, mutta kuinka moni on uskaltanut varata hotellihuoneen ilman peruutusoikeutta?
Kolmas P tässä jaottelussa on Personal. Personal-kategoriaan kuuluvat mediat, joiden kulutus on lähtökohtaisesti korkealla tasolla ja joiden saavutettavuuteen koronarajoituksilla ei ole ollut mitään vaikutusta. Personal-ryhmän mediat, televisio, online, some, digitaalinen audio ja radio ovat tutkitusti myös vaikuttavuudeltaan vahvoja ja monin paikoin mitattavampia kuin pääosa muiden P-kategorioiden medioista.
Kasvava tietoisuus epävarmuuden lisääntymisestä kasvattaa muuttuvassakin tilanteessa tehokkaan markkinointikanavan merkitystä. Uskallan tässä kohtaa vuotta ennustaa, että eniten osuuttaan yritysten markkinointipanostuksista tänä vuonna kasvattavat Personal-kategorian mediat – radio ja digitaalinen audio etunenässä. Me ainakin teemme valtavasti töitä sen kasvun eteen.